facebook profiel Tanja Stigter - Kindertherapeutlinkedin profiel Tanja Stigter - Kindertherapeut

TANJA

Na de geboorte van mijn dochter in 2001 heb ik de marketing- en communicatiewereld gedag gezegd om me te gaan verdiepen in andere drijfveren van de mens. En die van kinderen en hun ouders in het bijzonder. In juni 2006 heb ik mijn 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie/Amsterdam en de opleiding tot kinderyogadocent bij Samsara/Bilthoven afgerond en ben ik mijn eigen praktijk voor kindertherapie begonnen.

Door de jaren heen heb ik me - vanwege de leerproblemen van mijn dochter die binnen het onderwijs niet opgelost konden worden - gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leerproblemen. Zowel met paardencoaching als in mijn RT-praktijk begeleid ik beelddenkers bij het visueel leren via de methodes Ik leer Anders, Ik leer leren, Dyslexie en Touwtjespringen en Reken- en Spellingsbootcamps.

Gedurende een aantal jaren verzorgde ik weerbaarheidstrainingen voor groepjes kinderen met gediplomeerde instructeurs en hun paarden. In 2010 behaalde ik mijn eigen certificering als equine assisted coach, ging mijn droom in vervulling en kreeg ik mijn eigen paard Maike waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Met haar heb ik jarenlang veel kinderen mogen coachen. Op dit moment coach ik kinderen met leerproblemen met de paarden van zorgmanege Horsewise, ben ik gastdocent Equine Assisted Kindercoaching bij de Keulseweg en leid ik coaches op voor mijn eigen methode ANDERS LEREN MET PAARDEN.

In mijn vrije tijd ben in wensvervuller voor Make-A-Wish Nederland en ben ik het liefste buiten: paardrijden, zeilen, tuinieren en lekker met de hond het bos in.

top